Hoppa till huvudinnehåll

Argentinska VM-rallyt en rysare

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Bild: YLE sebastien

Jari-Matti Latvala tvingades avbryta, Sebastien Ogier snurrade och Sebastien Loeb straffades med en minut men kom igen och vann sekundstriden före Mikko Hirvonen och Ogier.

Jari-Matti Latvalas väg mot seger tog slut i går kväll då han tvingades avbryta på grund av tekniska problem med bilen. Sebastien Ogier gick upp i en som man trodde trygg ledning men snurrade med bilen i dag. Samtidigt ångade Sebastien Loeb på i en ursinnig takt och lyckades till slut besegra både Mikko Hirvonen och Ogier.
Loeb etta i Argentina med 2,4 sekunders marginal till Hirvonen. Ogier fick nöja sig med tredje plats fem sekunder efter Hirvonen. Petter Solberg som också hade tekniska problem i dag blev fyra, distanserad med 32 sekunder av Loeb som leder VM-serien med 13 poängs marginal till Hirvonen. Ogier ligger ytterligare 17 poäng efter medan Jari-Matti Latvala har 52 poäng upp till Loeb.

Följande VM-deltävling körs i Grekland om 3 veckor.

(Av Sture Forsten)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport