Hoppa till huvudinnehåll

Latvala avbröt, Ogier snurrade

Jari-Matti Latvala, rallyförare
Jari-Matti Latvala, rallyförare Bild: YLE latvala

Det argentinska VM-rallyt verkar bli en riktig rysare.
Jari-Matti Latvalas väg mot seger tog slut i går kväll då han fick problem med fjädringen i ena framhjulet och tvingades avbryta. Fransmannen Sebastien Ogier steg upp i ledning. En ledning som verkade trygg eftersom tvåan Mikko Hirvonen inför dagens fyra specialsträckor låg 44 sekunder efter, tätt skuggad av Sebastien Loeb.

Men på dagens första specialsträcka snurrade Ogier med sin bil, kom på rätt köl men tappade över 20 sekunder på den manövern så inför tredje sista specialsträckan som börjar klockan 16.27 leder Ogier men bara med 21 sekunder till Loeb som för tillfället kör snabbast av alla förare. Hirvonen är trea, två sekunder efter Loeb och dryga halvminuter före Petter Solberg.


(Av Sture Forsten)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport