Hoppa till huvudinnehåll

Stadsbanan till Esbo år 2021?

Esbo station
Esbo station Bild: YLE/Merja Elonen mell

Stadsbanans förlängning till Esbo har varit en viktig sak för staden redan länge. I fjol ansåg chefen för den tekniska avdelningen Olavi Louko att det är Esbos tur att få medel för att förverkliga sitt projekt. Det kommer ändå att ta ungefär tio år till innan stadsbanan når Esbo.

Enligt våra beräkningar skulle arbetet kosta upp till 260 miljoner euro, berättar överdirektör vid Trafikverket Kari Ruohonen. Nu gäller det för staten att göra beslut om stadsbanans framtid. Uppskattningen av kostnaderna gäller i dagens läge men kommer att stiga desto längre man väntar. Väntandet kan bli dyrt, menar Ruohonen.

(Av Rose-Marie Sundström)

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen