Hoppa till huvudinnehåll

Allt detta horeri

Ibland kan jag undra om det verkligen är så simpelt som att människor inte vet vad ordet hora betyder. Varför skulle folk annars slänga ur sig det ordet till höger och vänster i situationer där det inte alls är befogat?

En gång när jag var ute på en bar kom det fram en man som hemskt gärna ville ha med mig hem. När jag artigt sade nej tack, jag har redan en karl, blev han allt annat än glad. Med ett "vitun huora" gick han därifrån. Det blir ju så avigt som det bara kan bli. Jag är alltså en hora för att jag inte ville ha sex med honom? Märkligt.

Ett annat scenario jag sett upprepade gånger: ett gäng kvinnor står och snackar om ytterligare en i gänget som inte just då råkar vara på plats. "Jag har hört att hon låg med den och den i lördags", "Ja, herregud, vilken desperat hora hon är! Ligger med vem som helst!" "Nästa vecka ligger hon säkert med någon ny igen", "Jaa-a. Vilken hora".

Kära vänner. En hora, eller prostituerad, är en person som tar betalt för sexuella tjänster. Man är inte hora bara för att man tycker om att klä sig på ett visst sätt, eller dansa på ett visst sätt. Man är inte hora om man inte går med någon hem, eller om man vägrar sära på benen. Och man är då verkligen inte en hora bara för att man tycker om att ligga runt!

Speciellt det, att man genast man ligger med fler personer blir stämplad som hora, tycker jag är så fel. Det är en fullständigt föråldrad syn på kvinnans sexualitet. Så medan män ses som brunstiga tjurar som bara måste få dra hem sig en dam varje kväll, ju fler damer desto bättre, så är kvinnor slampor som borde lära sig att hålla benen ihop och sitta hemma och vänta på Prince Charming. Nej vet ni vad...

Alla ska få ligga med vem de vill och med hur många de vill, såväl kvinnor som män, utan att man ska behöva kallas för hora. För man är inte hora, så länge man inte tar betalt. Man är bara människa som tycker om att ligga.