Hoppa till huvudinnehåll

Solberg dominerar – Latvala har bekymmer

Jari-Matti Latvala, rallyförare
Jari-Matti Latvala, rallyförare Bild: YLE latvala

Petter Solberg håller i taktpinnen i det grekiska VM-rallyt och har en klar ledning efter den första tävlingsdagen. Jari-Matti Latvala var länge tvåa men stötte på problem under den sista specialsträckan.

Solberg vann de fyra första specialsträckorna och leder rallyt med en marginal på 51,6 sekunder till Sebastien Loeb. Den VM-ledande fransmannen skuggas närmast av Mikko Hirvonen och stallkamraten Sebastien Ogier.

Jari-Matti Latvala låg länge på en andra plats i tävlingen men krockade på fredagens sista specialsträcka och tappade över tre minuter. Latvala ligger på en sjunde plats, ett pinnhål före Kimi Räikkönen, som igen återvänt till VM-cirkusen.

Det grekiska VM-rally fortsätter på lördag.

VM-rallyt i Grekland, specialsträcka 6/18:
1. Petter Solberg (NOR) 1.39.24.2
2. Sebastien Loeb (FRA) +51,6
3. Mikko Hirvonen (FIN) +55,3
4. Sebastien Ogier (FRA) +57,2
5. Henning Solberg (NOR) +1.43,2
6. Matthew Wilson (GBR) +2.27,7
7. Jari-Matti Latvala (FIN) +3.55,0
8. Kimi Räikkönen (FIN) +4.04,7

(Av Janne Isaksson)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport