Hoppa till huvudinnehåll

Gör din blogg bättre!

camilla fagerholm
camilla fagerholm Bild: YLE / Jukka Lintinen bloggkommentatorn

Bloggkommentatorn ger de bästa tipsen efter att ha surfat i den finlandssvenska bloggdjungeln.

Många drömmer om att bli stora bloggskribenter. Ett namn som alla i den finlandssvenska bloggosfären känner igen. Många finlandssvenska bloggar är ändå ganska små och handlar om samma sak, vardagen kryddat med sockersöt positivitet och foton tagna med en digital pocketkamera. Men hur kan du skilja dig från mängden? Hur gör du din blogg ännu bättre?

Kommentatorns tips

  1. Hitta på ett kul namn till din blogg Ett namn som skiljer sig från mängden gör att folk vill klicka sig vidare till din blogg. Fundera nu själv, Heidis blogg eller En blogg om mitt liv låter väldigt tråkigt.

  2. Satsa på att ha stiliga bilder på din blogg. Endast text gör det tungt att plöja igenom ens några inlägg. Ännu bättre är det om du lär dig fota och publicerar snygga och genomtänkta bilder. Sluta publicera bilder som är tagna med en fem år gammal mobiltelefon. Det är fult.

  3. Våga skratta och skämta om dig själv. Det uppskattar folk.

  4. Blogga inte om vädret. Det är kanske det tråkigaste som finns.

  5. Var snygg. Om du inte är det så lär dig retuschera med ett bildbehandlingsprogram.

  6. Kommentera andras blogginlägg. Då hittar folk till din blogg. Annars bloggar du för dig själv.

  7. Länka utåt. Då blir din blogg inte en återvändsgränd.

  8. Uppdatera ofta och med jämna mellanrum. Tre gånger per dag är ett bra medeltal. Bloggar du en gång i veckan så kan du lika gärna sluta drömma, din blogg kommer aldrig att bli stor.

  9. Hitta på mer innovativa bloggrubrikerän Min dag, Drack kaffe med min kompis eller Måndag. Rubriken ska locka till läsning.

  10. Ha roligt då du bloggar, det märks att du har bra feelis.

Nyligen publicerat - X3M