Hoppa till huvudinnehåll

EU:s Greklandsbeslut dröjer

EU-ekonomi Bild: Boris Roessler/ EPA ekonomi,eu,euro,europeiska unionen,pengar,union

Eurogruppens finansministermöte på söndagen har ställts in. Enligt Guy Schüller, talesmannen för eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker så håller gruppen istället en telefonkonferens i morgon. Schuller uppgav ingen orsak till beslutet.

Enligt finansminister Jutta Urpilainen ställdes mötet in eftersom man inte ännu har beredskap att fatta beslut om det tilltänkta nya stora stödpaketet till grekerna.

Tanken var också att finansministrarna skulle besluta om nästa låneutbetalning till Grekland på 12 miljarder euro.

Rehn: Nästa steg är redan klart

Enligt ekonomikommissionär Olli Rehn behövs ett möte inte för att komma överens om den femte låneraten eftersom frågan redan förberetts på tjänstemannanivå.

Förhandlingarna om den därpå följande sjätte låneraten är däremot på hälft och enligt Rehn ska man försöka komma överens om detaljerna under sommaren.

Rehn hoppas ändå att man kunde komma överens om detaljerna redan under de kommande veckorna, eftersom situationen på marknaden är mycket känslig.

Den privata sektorns ansvar är en av de största frågorna som man måste komma överens om, säger Rehn i en intervju till Yle.

(Av Lotta Staffans)

 • Imatrabor chockade efter trippelmordet

  Man ser känsloutbrott på flera håll, säger Yle-reporter.

  I Imatra är många människor chockade efter nattens skottdrama. Aleksi Vuorinne som är direktör på bolaget som äger restaurangen Vuoksenvahti, utanför vilken dödsskjutningen ägde rum, säger att situationen är upprörande.

 • "Spökskeppet" i Oakland var en dödsfälla

  Nio döda, tiotals saknas efter brand i Oakland.

  Den omvandlade lagerlokalen som brann under en fest i Oakland i Kalifornien natten till lördagen var full av bråte, saknade tillstånd för fester och saknade sprinklersystem. Det är fortfarande oklart hur många som omkom i branden.

 • Jakobstads lokal-tv blev inkörsport till Emmyserie

  Mentor Dreshaj inledde sin karriär som klippare i Jakobstad.

  Fjorton år gammal filmade och klippte Mentor Dreshaj sina första inslag för Jakobstads tv. I år är han en av klipparna bakom den Emmybelönta tv-serien Allt för Sverige.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi

 • Slush 2016: Nokiaingenjörernas räddning?

  Möten kan snabbt leda till nya företag och produkter.

  Den stora teknologimässan Slush samlade i år över 17 500 deltagare till mässcentrum i Helsingfors. I bästa fall kan de möten som uppstår på Slush snabbt leda till nya företag och produkter, där gammal talang och kompetens kan användas på nya områden.

 • Ericsson säger upp 71 i Finland

  Uppsägningarna gäller personal i Kyrkslätt och Uleåborg.

  Det svenska företaget Ericssons samarbetsförhandlingar i Finland har avslutats och bolaget säger upp 71 personer i Kyrkslätt och Uleåborg. Då förhandlingarna inleddes hotades 175 arbetsplatser.