Hoppa till huvudinnehåll

Inspektörer slog till mot Borgbacken

Bild: Borgbacken borgbacken

Det verkar inte finnas några större fel i arbetsvillkoren för de anställda på Borgbacken. Arbetsskyddsmyndigheterna genomförde i dag en granskning i nöjesparken och hittade brister närmast i de anvisningar som de anställda får ifråga om pauser.

På grund av att anvisningarna inte är tillräckligt tydliga kan det speciellt för nya och unga arbetstagare vara svårt att veta hur de ska göra om de behöver en extra paus utöver de fastställda.

Utgående från de uppgifter som myndigheterna nu har fått in ska de om några veckor komma med en rekommendation till Borgbackens ledning.

Arbetarskyddsmyndigheterna ville ta reda på om de uppgifter som Yles tv-program A-studio berättade om förra veckan stämmer. Enligt A-studio har de unga anställda i nöjesparken dåliga arbetsvillkor. Bland annat uppges det finnas oklarheter då det gäller löner och pauser.

Borgbackens vd Risto Räikkönen säger att det är bra att granskningen görs, så att man får ett slut på uppståndelsen kring nöjesparken.

Pentti Kivinen, som är ordförande för Stiftelsen Barnens dag som driver Borgbacken, säger att det är viktigt att både myndigheterna och Borgbackens ledning för en dialog med de anställda. Om det finns felaktigheter ska de rättas till, säger Kivinen.

Läs också: Borgbackens arbetsvillkor ska synas
(Av Saimy Swärd)

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen