Hoppa till huvudinnehåll

Frivilligarbete ska minska klyftan till asylsökande

Bild: YLE/Michaela von Kügelgen food not bombs

I år finns det asylsökande eller flyktingar med på varje arbetsläger inom frivilligarbetet som ordnas i hela Finland.

- Klyftan mellan oss finländare och flyktingar eller asylsökande är fortfarande rätt så stor. Inte många av oss känner en flykting personligen. Men genom att involvera också flyktingar och asylsökande i olika samarbetsprojekt minskar klyftan, säger Tanja Airia.

Projektet som kallas maailmantalkoot fungerar med understöd av utrikesministeriet.

På Food not Bombs lägret deltar en ung asylsökande man från Afghanistan, som enligt Airia har precis samma funktion som de andra internationella deltagarna. Airia menar att det har varit hälsosamt för alla att lära känna en asylsökande och inse att vi alla är rätt lika ändå.


(Av Christoffer Gröhn)

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen