Hoppa till huvudinnehåll

Vem vill byta plats med Charlene?

kungligt bröllop i monaco
kungligt bröllop i monaco Bild: EPA / Eric Gaillard/Pool / All Over Press furst albert

Tvångsgraviditeter och frihetsberövande. Det går märkligt till i Monaco.

Det går livat till bland kungligheterna i Monaco. Furst Albert II, som är mer känd som brunstig hingst än som regent, saknar en viktig ingrediens i sitt furstendöme. Nämligen en tronarvinge.

Catch me if you can

Furstinnan av Monaco och Albert II:s nya fru, den sydafrikanska simmaren Charlene Wittstock, verkar inte trivas särskilt bra i sitt nya äktenskap. Bröllopsceremonin var en ungefär lika munter tillställning som en massbegravning och bara några dagar före försökte bruden rymma från en flygplats i Frankrike.

Och nu har hovet gett ett ultimatum: föd en tronarvinge och du är fri.

Run Charlene, run

Vi ringde upp tidningen Svensk dams redaktör Eva Åström som är insatt i kungligheter och snackade om Monacos furstendöme.

- Det pratas om ett avtal. Charlene får säkert väldigt bra betalt och behöver inte stanna så länge om hon föder en tronarvinge. Det nygifta paret var också nyligen på en bröllopsresa, som var allt annat än romantisk.

- Det känns som när ett lamm förs till slakt, säger Åström. Jag har lust att skrika "spring flicka, spring!"

Ingen tronarvinge?

- Ja, om Albert och Charlene fortsätter sin iskalla relation så kan det nog bli svårt att klämma ur sig någon tronarvinge. Näst i tur står Albert syster Caroline, men om hon inte tar över så ligger den grimaldiska fursteätten risigt till.

Så hopi hopi nu och in i sängkammaren med er!