Hoppa till huvudinnehåll

Älska dig själv!

Att hela tiden gnälla om sitt utseende, vara missnöjd och i smyg fiska komplimanger genom att klaga högljutt på det mikroskopiska området med cellulit på låren är avtändande. Jag vet, för jag har själv gjort mig skyldig till dylikt beteende otaliga gånger under mitt liv.

Det sägs att man måste kunna älska sig själv för att andra också ska kunna älska en, och visst ligger det något i det. Om du hela tiden ser dig i spegeln med en missnöjd min, alltid vill hålla dig under täcket när du har sex, alltid vill ha lamporna släckta och helst av allt kanske sätta ögonbindel på din partner så att denne nu bara inte ska se alla dina skavanker - hur ska någon då någonsin få en chans att tycka att du är vacker och underbar precis som du är? Dessutom är det fruktansvärt tröttsamt att hela tiden försöka övertala en person som bara säger illa om sig själv att hon/han faktiskt är hur bra som helst, när budskapet aldrig tycks gå fram.

Den här typen av självförakt och gnällande har, åtminstone för mig, grunden i riktigt dåligt självförtroende, och visst kan det vara så otroligt svårt att ta sig ur det beteendet när man gjort sig bekväm i sitt gnäll på sig själv. Jag har ändå, på basis av egen erfarenhet, några tips att ge!

Ett: varje gång du ser dig i spegeln ska du säga nåt bra åt dig själv. Det kan vara allt från jäklar vad snygg du var i håret idag! till fasen vilken smart jävel du är!.

Två: skriv ner positiva ord och meningar på små post it-lappar och klistra fast dem på ytterdörren. På så vis får du varje gång du går ut genom dörren en liten dos positivitet.

Det måste väl alla hålla med om att en person som är bekväm i sig själv och utstrålar ens en liten gnutta självsäkerhet är 1000 gånger sexigare än en person som drar sig in i sig själv och idkar självömkan, hur den personen än ser ut.