Hoppa till huvudinnehåll

Urpilainen: Kraven står fast

Bild: Yle urpis

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) tillbakavisar kraftigt de rykten som förekommit i internationell press om att Finland har övergett sina krav på kontantsäkerheter för nödlånen till Grekland. Vid en presskonferens i Björneborg i dag sade Urpilainen att man förhandlar om de grekiska nödlånen på tjänstemannanivå i dag, men att de finländska kraven står fast. Hon påpekade också att inga förhandlingar förs via medierna. Att överge villkoren för de grekiska lånegarantierna skulle vara mycket ansvarslöst från regeringens sida - Socialdemokraterna ger inte upp i den här frågan, konstaterade Urpilainen.

Under dagen har det förekommit ett rykte i internationell press om att Finland skulle ha övergett sina krav på säkerheter för nödlånet till Grekland. Det var nättidningen EUobserver som publicerade en artikel enligt vilken det bilaterala avtal som Finland ingått med Grekland inte längre är i kraft. Tidningen hänvisar till anonyma källor i finansminister Jutta Urpilainens stab. Enligt dem förhandlar Finland nu om en annan lösning.

Bland annat tidningarna Dagens Industri och Svenska Dagbladet citerar EUobserver.

(Av Sara Langh)

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi