Hoppa till huvudinnehåll

Ge mig snuskläsning!

catariina salo
catariina salo catariina salo

När jag var i tonåren var jag totalt fascinerad av Sagan om Isfolket. Det var en serie på 47 böcker som handlade om en norsk släkt med övernaturliga krafter. Jag läste igenom serien två gånger under ett par års tid. Böckerna om Isfolket var de första böckerna jag läst som innehöll snusk. Alltså de var lite erotiska på sina ställen. Gissa om det var spännande!

Nu har jag blivit en boksnobb och böcker som de om Isfolket duger inte längre. Det är inte tillräckligt realistiskt, det är inte bra skrivet, det är för kids. Men samtidigt kan jag sakna det där pirret i magbottnen när jag läste om häxan Sol och hur hon förförde alla män. Sån himla verklighetsflykt och så spännande - för då visste man inte att det inte alltid går så som i boken.

Som vuxen har jag försökt mig på andra och nya former av erotisk läsning. För ett tag sedan började jag på novellsamlingen Delta of Venus, skriven av Anaïs Nin. På förtiotalet. Förtiotalet låter ju väldigt propert och skyddat, men det är allat annat. Novellerna är faktiskt lite för brutala för mig. Det är horor, rakblad, våld och fetischer. Mycket intressant, men inte på det viset att det skulle ha kickat igång mig totalt. Nej. Det måste lämnas lite åt fantasin för att sinnena helt ska väckas upp ur sin koma.

Den perfekta snuskläsningen ska vara bra skriven, detaljerat förklarad men ändå lämna lite åt fantasin. Texten ska vara vacker men inte barnslig. Man ska fångas upp av berättelsen, för jo, det måste finnas en berättelse. Så att man vill läsa mera och mera. Och till slut bara kasta sig över sin partner eller random hoito på baren. Så ska det vara!

Har du bra tips på erotisk läsning?

Nyligen publicerat - X3M