Hoppa till huvudinnehåll

Syrisk militär fortsätter attackera civila

Den syriska armén fortsätter sina attacker mot civila.
Enligt aktivister har flera städer, bland annat Hama och Homs, attackerats i dag.

Närmare tio människor har skjutits ihjäl.

Samtidigt har de syriska trupperna också attackerat byar vid gränsen mot Turkiet för att förhindra människor att fly över gränsen.

Enligt FN har över 2 200 människor dödats i Syrien efter att demonstrationerna mot Bashar al-Assad-regimen inleddes i mars.

Syrien släppte i dag för första gången in Röda korset i ett fängelse. En delegation från organisationen besökte fångarna i centralfängelset i Damaskus.

(Av Maria von Kraemer)

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Polisen undersöker misstänkt föremål i Kista

  Utreds som olaga hot.

  Ett misstänkt föremål hittades i förmiddags i närheten av polishuset på Kista torg i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Polisens bombtekniker kallades till platsen och efter tre timmar fördes föremålet bort för närmare undersökning.