Hoppa till huvudinnehåll

Sahara Hotnights och Daisy Jack på novemberklubben

sahara hotnights
sahara hotnights Bild: Sahara Hotnights sahara hotnights

Det blir en kväll med tjejrock på Svenska Talande Klubben i november. Sahara Hotnights, bandet döpt efter en travhäst, stiger upp på Korjaamos scen den 2. november.

Sahara Hotnights består av fyra tjejer som spelat ihop sedan början av 1990-talet. De har influerats av Blondie, The Clash och The Ramones och på senare år har popinfluenserna blivit allt fler i bandets musik.

Tjejerna var bara kring 15 år då de i medlet av 90-talet vann en talangtävling och fick göra sin första demo, och EP. Sedan dess har det blivit sex album, det nyaste med det självbiografiska namnet Sahara Hotnights gavs ut i år. På skivan hittas välspelade singeln Vulture Feet.

Daisy Jack värmer upp scenen på Svenska Talande Klubben. Det energiska pop/rockbandet Daisy Jack jobbar för tillfället på sitt debutalbum och det ser ut att leda mot stjärnorna. Frontfiguren, Krista Siegfrids, är som född på scenen och inte blir det sämre med de fyra killar hon har bakom sig.

Biljetter: 12 euro i förköp (Tiketti) och 14 euro vid dörren.

Klubben ordnas i samarbete med Svenska veckan och sänds direkt i Radio X3M och som webb-tv på x3m.yle.fi med start kl. 20.

Åldersgräns 18 år.

Nyligen publicerat - X3M