Hoppa till huvudinnehåll

Smygtitt på Pleppo 2.0

Pappa kommer hem från jobbet.
Pappa kommer hem från jobbet. Bild: Jan Ericsson / Wasa Teater pleppo live

Wasa Teater visade en första sketch från Pleppo live - välkomna till mommos på presskonferensen i dag. Se videon här.

Om du lyssnade nonstop på alla Radio Pleppo-sketcher som någonsin producerats skulle de ta ett helt dygn. Av det här sortimentet har Ted Forsström och Kaj Korkea-aho plockat ut det bästa, skrivit om några sketcher och skrivit helt nytt.

Det var Wasa Teater som tog kontakt med Ted och Kaj efter att teaterchefen Ann-Luise Bertells söner en dag satt och skrattade hysteriskt framför datorn. Då blev hon introducerad för Radio Pleppo. Hon ville göra samarbete med duon, tog kontakt och nu är det bara två veckor kvar till urpremiären.

- Det här är väldigt spännande och väldigt nytt för oss som inte är skådespelare. Vi har aldrig haft en tanke att vi ens skulle våga fråga en teater. Pleppo är ju Pleppo och teater är ju kultur på något vis, säger Kaj.

Det har varit en hård gallring i materialet. Vissa sketcher var fysiskt omöjliga att göra på en teaterscen medan andra inte skulle ha godkänts av Ted och Kajs mammor.

Mommor, pandabjörnar, dialekt och män med mustasch

Ted och Kaj har skrivit manuset över Skype medan Kaj bodde i Göteborg. Återkommande teman i sketcherna var mommor, pandabjörnar, dialekt och män med mustasch.

- Plötsligt märkte vi att vi skrivit ett manus om utrotningshotade fenomen, säger Ted.

Regissören Håkan Omars har hittat saker i texterna som killarna inte själva märkt. Det har varit något av en ögonöppnare för Ted och Kaj.

- Det känns som att vi nu har fått göra Pleppo på rokoko-nivå, att det faktiskt blir ordentligt gjort, säger Kaj.

- Det har varit väldigt intressant. Det känns som Pleppo 2.0, säger Ted.

Pleppo live! - Välkomna till mommos har urpremiär på Wasa Teaters studioscen den 22.10.2011.