Hoppa till huvudinnehåll

Åldersgräns i sexbutiker

Är det förbjudet för en 15-åring att köpa saker från sexbutiker?

Sexualterapeut Suss Åhman svarar:

Sexbutiker eller porrbutiker har en åldersgräns på 18 år och den finns till för att skydda minderåriga. Det är inte meningen att man skall komma i kontakt med något som är alltför avancerat eller häftigt för ens åldersgrupp.
Det är bättre att man hinner gå igenom puberteten och utvecklas i lugn och ro och upptäcka sin egen kropp och eventuellt uppleva sex tillsammans med någon annan människa före man börjar ta in några mera avancerade grejer som t.ex. sexleksaker eller något liknande. Det tycker jag är alldeles rätt tänkt eftersom det finns hur mycket som helst att upptäcka, både då det gäller ens egen kropp och också då det gäller att ha sex med någon annan, innan det är aktuellt att ta med någon sexleksak.

Läs också