Hoppa till huvudinnehåll

Lyxig bouillabaisse med Akademat

Akademaaaaaaaaat! En fisksoppa som det t.om. är omöjligt att stava till skall Dennis och Markus fixa. Det är förstås frågan om bouillabaisse.

Marthan Maria Hackzell har fixat allting på förhand, det ska bland annat vara tomater, saffran, fiskfiléer, kryddor, fiskbuljong i soppan. Men när Dennis Holmlund skall hacka lök och Markus Perret vitlök blir det svårt och killarna protesterar vilt och suckar högljutt. Att sätta vin i soppan tycker killarna är fel, men de blir glada när de får dela på resten av vinet.

Man undrar om maten någonsin skall bli klar, men tack vare Maria Hackzell blir soppan utsökt. Till soppan äter gänget aioli (vitlöksmajonäs) och örtbatong.

Dessutom får vi höra Akademiska föreningens killar iklädda flytvästar sjunga roliga sånger.

Akademat var ett program som försökte koppla ihop Akademiska sångföreningens stela män med en ung skön Martha vid spisen.

Text: Ida Fellman

Tv-mat och mat-tv

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet