Hoppa till huvudinnehåll

Hjallis inte längre med i Hangöbyggen

Hjallis Harkimo och Hangö stads ledning undertecknade avtal om hotell och bostäder.
Hjallis Harkimo och Hangö stads ledning undertecknade avtal om hotell och bostäder. hangö

Affärsmannen Hjallis Harkimo har sålt sina andelar till företaget Quattrorakennus som är en del av Quattrogroup.

Redan tidigare köpte Quattrorakennus, som då hette Rakennusgemini, 25 procent av aktierna i Hangon Rantakiinteistöt, som byggprojekten kallas.

Koncernchef Lasse Alanne lovar ändå att alla tre byggprojekt, Hango Grand, hotellet på Fabriksudden samt bostäderna på Drottningberg ska bli av som planerat.
– Nu ligger det i våra händer hur projektet förs framåt säger Lasse Alanne, som inte vill spekulera i varför Hjallis Harkimo valde att stiga åt sidan.
– När erbjudandet kom tog vid det.

Potential i Hangö

Hangö är ett område som borde utvecklas, säger koncernchef Lasse Alanne. Det skulle vara viktigt att göra Hangö attraktivt på vintern.

Quattrorakennus är ett byggföretag och kommer inte att driva hotellverksamheten utan letar nu efter en företagare. Men helt klart är att hotellet enligt avtalet måste byggas.

Bostadsbygget på Drottningberg blir av efter att schaktningsarbetena är utförda.

Bostäderna har saluförts på prov och då kom önskemål om större bostäder. De här önskemålen har företaget nu försökt komma emot och ritningar görs om.
Ny ledning
Hjallis Harkimo har alltså ingen roll i byggprojektet längre om han inte själv vill det och det har inte heller Mira Kasslin som utsågs till vd för projektet via tv-programmet Diili.
– Mira Kasslins kunnande är mera på försäljning av bostäder. Det här projektet innefattar betydligt mer än så, säger Lasse Alanne vid Quattrogroup.

Ny vd blir Petri Salonen.
Quattrogroup räknar i år med en omsättning på 80 miljoner euro. I medeltal sysselsätter företaget 250 personer.
Hotellprojekten i Hangö går lös på närmare 100 miljoner euro.
Lugnt i Hangö

Hangös stadsdirektör Jouko Mäkinen säger att Hangöprojektet fortsätter som tidigare och att inget i avtalet förändras.
Men han medger att det har varit Hjallis Harkimo som person har varit viktig.
– Visst har det haft betydelse att det har varit just Harkimo. Hangö har kanske fått mera publicitet under den här tiden än annars. Men det här är ett avtal mellan två parter. Det är nu inte hela världen vem som är där som andra part. Huvudsaken är att projektet framskrider.


(Av Petra Thilman)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland