Hoppa till huvudinnehåll

Konkurs för RG Line

RG1 i hamnen i Vasa
RG1 i hamnen i Vasa Bild: YLE rg1

Det blir fortsatt konkurs för RG Line. Det beslöt Österbottens tingsrätt på onsdag. RG Lines förhoppning om att kunna dra tillbaka sin konkursansökan gick därmed om intet. RG Lines styrelseordförande Rabbe Grönblom säger att han kommer att överklaga tingsrättens beslut.
- Det är som en boxningsmatch som inte avgörs före sista ronden.

Konkursförvaltaren, advokat Christer Eriksson, säger att han nu ska kalla till ett borgenärssammanträde. Där ska man fatta beslut om hur länge man kan upprätthålla fortsatt

färjtrafik.
- Om vi fortsätter vore det klokt att fortsätta över sommaren.

Båten ska måste nämligen upp och docka och det blir dyrt.
- Trafiken på början av året är inte direkt lönsam så därför skulle det avara bra om vi kunde fortsätta trafiken.

Majoriteten av fordringsägarna godkände inte att rederiet RG Line drar tillbaka sin ansökan - Vasa stad, Umeå hamn, Sampo Bank och Finnvera sade samtliga nej. Också boförvaltaren motsatte sig det. RG Line lämnade tidigare in konkursansökan, men rederiet meddelade i fredags att man vill dra den tillbaka. Enligt redaren Rabbe Grönblom fanns det andra alternativ än konkurs. Trafiken mellan Vasa och Umeå kom i gång igen i söndags och fortsätter veterligen tillsvidare.


(Av Luzilla Backa)

Läs också