Hoppa till huvudinnehåll

Åderbråck

Åderbråck
Åderbråck Bild: Cityportal åderbrock

I Finland lider 30 procent av kvinnorna och 20 procent av männen av åderbråck. Åderbråck betyder att man har utvidgade blodådror. - Den främsta orsaken till det är genetiska faktorer, säger Mikael Railo, kärlkirurg.

Det finns även andra faktorer som kan påverka förekomsten av åderbråck. Graviditet och fetma är två av dessa faktorer. Ofta gör åderbråck ingen skada utan utgör bara ett eventuellt kosmetiskt bekymmer. Men i vissa fall kan de dock börja göra ont och värka och det uppkommer hudförändringar och eksem. De kan då behöva behandlas.

En metod för att behandla åderbråck är skuminjektioner. Mikael Railo berättar i det övre videoklippet om vilka behandlingsmetoder det finns och hur de fungerar.

I videoklippet berättar också Christer Lindberg om de behandlingar mot åderbråck som han gått igenom. Nyligen gick han igenom en skumbehadling och var mycket nöjd med den.

Mikael Railo svarar också på tittarnas frågor om åderbråck i det nedre videoklippet.

Ur Min Morgon 26.11.2011
Programvärdar: Eva Kela och Fred Wilén
Produktion: Cityportal Ab

Läs mera om åderbråck.
Läs mera om skumbehandling.De medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Läs också

Webbdoktorn