Hoppa till huvudinnehåll

Jag vill inte vara elak!

melissa horn
melissa horn Bild: Sara Ringström melissa horn

Hon hoppas att hon aldrig har satt dit något av sina ex. I alla fall har ingen ringt upp och klagat över att de har känt sig uthängda i låtarna.

Så säger platinasäljande Melissa Horn från Sverige som uppträder på Svenska Talande Klubben den 1 februari.

Biljetter

Biljetter till STK 1.2 kostar 10 € i förköp via tiketti.fi och 12 € vid dörren till Korjaamo. Klubben streamas direkt på x3m.yle.fi

Linjen mellan vad man kan skriva i en låt och vad som går över gränsen är hårfin. Men ibland kan det vara svårt att hållas på rätt sida då hela ens stil grundar sig på att sjunga om stora känslor.

- Jag vill inte vara elak mot någon och dessutom är mina texter en blandning av fantasi, poesi och verklighet, säger Melissa om konsten att sjunga om känslor utan att såra någon på riktigt.

Det blir första gången Melissa besöker Finland nu i februari. Det närmaste hon kommit vårt land är en tur på en Finlandsbåt, som sällskap åt en sjungande kompis som uppträdde på båten.

- Det känns nervöst att komma till Finland, jag vet ju inte ens om ni känner till mig. Å andra sidan kommer det bli avskalat och intimt, med bara en gitarrist som ackompanjemang och helt ny publik känns det som att börja från grunden, säger hon.

Med en musikermamma har det blivit mycket musikaliskt arv i familjen. Alla fem syskon håller på med musik, men Melissa är den enda som är musiker till yrket. Kanske väntar oss snart en ny svensk version av Jackson five, en Hornfemma?

- En Jackson five, nej aldrig i livet! Jag och mina syskon går helt olika vägar!