Hoppa till huvudinnehåll

Obesvarad kärlek

Jag är jättekär i en kille och det verkar som om han hatar mig för det. Vad ska ja göra?

Sexualterapeut Suss Åhman svarar:

Det är lite svårt med känslor för det är bara ibland som det är ömsesidigt. Det kan ju hända att killen är intresserad på något plan, men lika väl kan det vara att han inte alls är intresserad men inte vet hur han skall ta upp det utan att såra dig.
Det finns inte så mycket att göra åt det. Man kan försöka fråga mera direkt, annars kan man kolla läget ett tag. Verkar han bara undvika dig och inte gillar dig, så får du bara acceptera det. Det är ofta så att man gillar någon som inte gillar dig tillbaka. Det är bara ett del av livet. Så småningom kommer de flesta att hitta någon som gillar en tillbaka och då kan man inleda en relation.

Läs också