Hoppa till huvudinnehåll

Familjetragedier

Familjetragedier
Familjetragedier Bild: YLE/Juha-Pekka Inkinen webbdoktorn

Finland har på senaste tiden skakats av tragedier där en förälder har tagit livet av resten av sin familj. Min Morgons huspsykolog Axel Aminoff diskuterar sådana tragedier och funderar på vad som kan leda till dem.

- Trots att vi nu upplever att sådana här tragedier har blivit vanligare är det ändå ett väldigt ovanligt fenomen. Det är något mycket extremt kring det, säger Axel Aminoff.

Aminoff säger också att han tror att det är en slump att det på senaste tiden har inträffat så många familjetragedier.

- Det här är mycket sjukt och det handlar ofta om en djup personligheltsstörning och om osäkra människor med dålig självkänsla och djup ångest. Det är tänkbart att familjesituationen är problematisk med gräl och eventuellt alkohol eller droger inbladade. Det kan sedan leda till en långvarig familjeproblematik som slutligen kan explodera, säger Aminoff.

Hör hela diskussionen med Axel Aminoff i det över videoklippet. I det nedre klippet svarar han också på tittarnas frågor.

Ur Min Morgon 16.01.2012
Programvärdar: Sonja Kailassaari och Henrik von Pfaler
Produktion: Cityportal AbDe medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Läs också

Webbdoktorn

Nyligen publicerat - Hälsa