Hoppa till huvudinnehåll

Fredagsfiilis och tummarna i taket!

Bild: YLE markoolio

Tur att Markoolio inte rappar för det är jag så trött på! säger Hans-Åke som är på gott humör och ger tummen upp åt Markoolio och alla andra låtar i skivrådet idag!

Kim Larsen - Her står jeg

Hans-Åke:
Jag har följt med Kim Larssen och hans karriär under åren och det mesta av honom har jag gillat. Den här nya låten är en ganska vanlig popsång som int för med sig något nytt men den ger mig ändå positiva vibbar så jag ger tummen upp!

Filippa:
Jag tycker att det är en enformig låt som inte ger mig något och hör jag den här på radion så kan jag riktigt bra tänka mig att byta kanal och lyssna på något annat en stund så jag ger tummen ner!

Lyssnarna:
Mycket enformig, tummen ned!

Kim Larsen är en ikon i Danmark och har har aldrig gjort något som jag inte skulle gilla.Lyssna på texterna och njut. Båda tummarna upp och stortårna också!

Nightwish - The crow, the owl and the dove

Hans-Åke:
Jag har alltid gillat nightwish och det här var ju en litet mjukare sida av dem. Den här låten tycker jag till och med kan spelas på Vega utan att någon behöver få kaffet i vrångstrupen. Melodiös låt med bra balans mellan solisterna, inga större överraskningar men ändå bra. Tummen upp!

Filippa: Jag är inget Nightwishfan, jag tycker så där överlag inte speciellt bra om deras låtar men jag ger nog den här tummen upp för den är helt klart skön att lyssna till och det går int eatt ge tummen ner till den här!

Lyssnarna:

Tummen UPP! En helt fantastisk låt, härligt sound och duktiga sångare, bäddat för framgång!

Riktigt vackert! Älskar Nightwish. Tummen upp

Markoolio - Borta bra men hemma bäst

Hans-Åke: Tur att Markoolio inte rappar den här gången det är jag lite trött på, men han kan ju faktiskt sjunga helt hyfsat sist och slutligen. Den här låten är ju helt okej! Den är svängig och den är precis lagom längd 3 minuter den hinner int bli tjatig. Jag ger tummen upp!

Filippa: Jag ger absolut tummen upp! Det här är riktigt bra fredagsmusik, man kommer in i helgkänslan! Jag blev positivt överraskad när jag hörde den här låten. Han låter väldigt lik Magnus Uggla och det är absolut inte en dålig sak.

Lyssnarna:

Åh markoolio! Det var länge sen! Lite Uggla men det e ju bara bra det! Tummen upp, den här e asbra!
HEJA MARKOLIO. Här dansar vi häcken av oss. Vilken rytm, vilken känsla. Tummen upp!

Marlon Roudette - Anti hero (Brave new world)

Hans-Åke: Det var en melodiös och vacker låt och han har en bra röst. Jag är på ett gott fredagshumör så jag ger tummen upp åt den här också. En jättebra radiolåt en sån som man gärna vaknar till, bra radiopop!

Filippa: Helt klart min favorit i dag. En låt jag har lyssnat på många gånger och int ännu blivit trött på. Skön röst, skön låt som funkar bra i radion. Tummen upp!

Lyssnarna:

Tja, låten lovade mera än den kunde hålla, blev lite tjatig mot slutet. En tveksam tumme upp iallafall
Tummen ner! Alldeles för tråkig, ryckig och knyckig

Morten Harket - Scared of heights
Hans-Åke: Den här låten gjordes för några år sedan av norrmannen Espen Lind, men då var arrangemanget helt annorlunda och blev aldrig någon stor hit fast jag redan tå tänkte att låten hade en chans att gå bra. I den här lite A-haa aktiga tappningen så tror jag att den här låten blir en hit, åtminstone i Norden. Tummen upp!
Filippa: Jag ger också tummen upp, jag gillar det här soundet som påminner om det för mig glada 80 talet. Tummen upp!
Lyssnarna:
Tummen upp. Alltid skönsjungande Morten har lyckats förträffligt med denna sång, som förr i tiden
Jag älskar vemodet i hans röst, denhär låten verkar dock ha för många ord, inte underligt att han låter lite andfådd emellanåt. Men tummen upp blir det nog ända

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje