Hoppa till huvudinnehåll

Kunde kanske ha varit lite mera svett

Säger en lyssnare om The Rasmus i skivrådet fredagen den 2:a mars. Filippa beväpnade sig med en såg men fick väldigt få tillfällen att använda den.

The Rasmus – I´m a mess

Hans-Åke: När jag jämför den här låten med albumet Black Roses som kom ut för knappa fyra år sen så tycker jag att den här låten låter mera som riktiga the Rasmus och jag ger tummen upp!

Filippa: Jämför man med de gamla ”riktigta” The Rasmus låtarna så når den här låten inte ända fram men dom går helt klart åt det bättre hållet jämfört med låtarna på senaste skivan så jag ger tummen upp!

Mest tummen upp från lyssnarna men även någon enstaka tumme ner. Mest positivt dock!
”Bra! Kanske lite mera svett kunde det ha varit ändå... Tummen upp”
”Den är en international låt och Lauri har sin egen röst, som tar med hela själen. Toppen. Jag håller tummarna upp!”

Michel Telo - Ai se ei tu pego

Hans-Åke: Den här låten vinner verkligen på att den har spelats in inför en livepublik som sjunger med, det blir en känsla av att man själv är med! Låten lever och suger en med sig! Tummen upp!

Filippa: Jag låter absolut motorsågen vila och tummen upp för den här sköna låten som är glad, svängig och dansant!

Övervägande positivt omdöme från lyssnarna men int bara positivt:
”Jobbig låt. Jobbig rytm-Tung! Inte är det en poplåt, inte heller folkmusik utan en dålig blandning! Tummen ner!”
”Tuusen tummar upp. Har upplevt den live. Det bara svänger och alla dansar. Underbar!!!”

Burning Hearts – Trade winds

Hans-Åke: Jag tycker om den här typen av musik som är lite drömsk, lite som från en annan värld. Musik som man mera koncentrerar sig på och lugnar ner sig till. En skiva som man ska lyssna till ensam i kvällsskymningen. Tummen upp.

Filippa: Jag hittar ju varje fredag en låt i skivrådet som för mig tillbaka till det ljuva 80 talet och den här har ju helt klart 80 tals influenser och det gillar jag som bekant och den här låten är underbar. Tummen upp!

Delade åsikter från lyssnarna som inte alla var helt övertygade om att den här låten är bra, men ändå fler tummar upp än ner:
”Tummen ner. Tråkig sång, händer inget speciellt”
”Tummen upp. passar bra när man ligger på spikmattan efter skidning”

Axel Algmark – Kyss mig

Hans-Åke:Jag har funderat hit och dit men det blir nu ändå slutligen tummen upp. Minus för att han låter exakt lik Håkan Hellström, det hörs för tydligt att han härmar honom. Men energin får mig ändå att ge honom en svag tumme upp.

Filippa: Jag startar upp motorsågen men stannar den igen för den här låten är på gränsen.. Den irriterar mig samtitidigt som den ändå får mig på gott humör och jag trallar villigt med där i refrängen och låten har en enorm energi så jag känner att jag ändå måste ge tummen upp!

Lyssnarna däremot ber Filippa att starta motorsågen, dom gillar inte Axel Algmark.
"Har inget emot Håkan Hellström, men denna pojk sjunger hellre än bra. Attityd räcker långt men...Nej tack. Fram med sågen Filippa!"
"trallallaa tjat tjat tjat samma gamla skivaJUST Det! Tradigt tråkigt lalligt USCH! Löjligt med höjningen på slutet. Förbättrar ingenting! Tummen ner!"

Amanda Jenssen – Dry my soul

Hans-Åke Amanda Jenssen vågar ta ut svängarna, den här låten gör mig på gott humör! Det här är en riktig fredagsfiilis låt! Tummen upp!

Filippa: Jag blev störtförälskad i den här låten när jag hörde den! Det finns många som låter som Amanda Jenssen, eller som hon låter som hur man vill se på det men Amanda är ändå sin egen för hon har en sån grym energi som lyser genom och gör att man blir alldeles till sig. Tummen upp!

Lyssnarna faller också hårt för Amanda, bara tummen upp!
”Musik helt i min smak. Rockig blues. Amandas röst är skönt raspig och hes. medryckande rytmer , dethär vill jag dansa till. Yes! TUMMEN UPP!”
”Tummen upp! Fart ochfläkt, spritter i benen. Bra röst!”

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje