Hoppa till huvudinnehåll

Andra chansen med Thomas Dolby

Här är han, up and close. Dan Eskil Janssons stora idol. 80-talisten och synthgurun Thomas Dolby.

I onsdags uppträdde han sent på The Jr i Austin. Dan Eskil, som kände sig som den unga grabb han en gång var på 80-talet efter att ha sett Dolby uppträda, gick fram till scenen för att skaka hans hand. Det gjorde Dolby, men motvilligt. Han var sur för att hakets ”house rules” hade hindrat honom från att spela ytterligare ett par låtar – däribland hans stora hit från 80-talet Hyperactive. Därför, när jag sedan frågade Thomas om han kunde tänka sig att ställa upp för ett fotografi med en dräglande Dan Eskil, så skakade han bara på huvudet och vände ryggen till. Skit stil, tyckte jag. Dan Eskil förlät honom givetvis.

Men idag får Dan Eskil en andra chans: Thomas Dolby uppträder idag igen, på ett annat ställe och tidigare. Det enda problemet är att han inte har någon fotograf: jag tänker verkligen inte gå se Dolby en gång till, utan den lysande folkrocknykomlingen Ben Howard från Storbritannien, som uppträder samtidigt.

Mårten Svartström
Austin, Texas

P.S. Läs vad Dan Eskil Jansson tyckte om hans konsert i inlägget här nedanför.

Läs också