Hoppa till huvudinnehåll

Bättre än att hålla på i glittrig pyjamas

Joey Tempest i Europe
Joey Tempest i Europe Bild: EPA/AOP Andreas Pessenlehner Europe,Joey Tempest,epa/aop

Europe tar influenser från 70 talet och nu när dom börjar bli gamla karar passar det dem bättre än 80 talets glitter tycker Hans-Åke i skivrådet fredagen den 16 mars.

Keane - Silenced by the night

H-Å: Jag har alltid gillat brittiska poband ända sen beatles och jag gillar också Keane. Dom har behållit sitt ganska enkla popsound och jag gillar Tom Chaplins röst så för mig blir det tumen upp för Keane!

Filippa: Jag tycker mycket om den här låten, den är som de första låtarna av Keane som kom för 8 år sen. Jag gillade Keane då och jag gillar dom nu och jag är glad att dom har bevarat sitt sound. Tummen upp!

Lyssnarna gav också tummen upp åt Keane:
”Keane är sköna å lyssna på. Sångaren har en len å behaglig röst. Man blir glad. Tummen upp:-)”
”Tummen upp. Trots att låten ibland stampar på stället. Fin röst dock”

Europe - Not supposed to sing the blues

H-Å: I mina öron så låter det som om Europe sku ha gått bakåt i tiden från 80-talet till 70 talets blues rock. Det är nog bättre att dom gör det här än att hålla på i glittrig pyjamas, det här är mera karamusik och dom har ju själva blivit äldre också. Inga direkta överraskningar. Tummen svagt uppåt.

Filippa: Jag var skeptisk till Europe men jag blev glatt överraskad för jag gillar den här låten som har tyngd och Joey Tempest röst kommer till sin rätt i låten. Det är ju int en typisk Europe låt och det är nog bara bra. Tummen upp!

Lyssnarna gillade inte alls Europe och de flesta gav tummen ner:
”Tummen ner. Jag lyssnade inte ens ... Platt”
”Det är synd att Joakim inte har utvecklats i samma takt som resten av Europs musiker, då hade låten varit bra, men nu blir det tummen ner.”

Lena Philipsson - Du följer väl med

H-Å: Jag är ledsen Lena men jag ger dig tummen ner. Det känns lite trist och jämntjockt det här.

Filippa: Jag ger tummen upp för Lena, väntar man sig att får schlagerLena så blir man ju såklart besviken men annars är det här en låt som riktigt bra funkar i radion för mig!

Lyssnarna ger tummen ner för Lena Philipsons nya musikstil:
”Ont, det gör ont!!! Irriterande!!! Föredrog icke tecno-PH Lena. Tummen ner.”
”Jag följer inte med nej. Jag börjar dammsuga istället:) Tummen ner.”

Icons of Elegance - Carousel

H-Å: det här är ju pop och rock för vuxna och här har man tagit intryck från 60 tals poppen som jag växt upp med så för mig tummen pekar uppåt!

Filippa: Nej den här låten är intetsägande för mig, den ger mig ingenting. Det är ingen låt jag känner att jag msåte höra igen, å andra sidan så byter jag int heller kanal om jag hör den på radion men nä tummen ner!

Carousel föll inte lyssnarna på läppen:
”Tråkig låt, säger mig inget. Tummen ner.”
”Tänder inte, tummen ner”

Ed Sheeran – Drunk

H-Å: Den här killen är ju ung bara 21 år gammal och det är positivt att det växer fram en ny generation singer songwriters sen har han lite finurligheter i texten också som jag gillar så tummen upp trots att jag inte tycker att det här är hans bästa låt hittills.

Filippa: Tummen upp också från mig. Låten påminner mig om Jonathan Johanssons redan glömda och så får jag donkeyboysvibbar, jag gillar båda och jag gillar också Ed Sheeran!

Lyssnarna ger också mest tummen upp för denna låt:
”Tummen upp för denna låt. Han har en härlig röst som man gärna lyssnar”
”Yees, tummen upp. Men varför ska alla bra låta samma på rösten? Har de växt upp tillsammans eller har de gått i samma skola?”