Hoppa till huvudinnehåll

En öl kryddad med tandpasta

Igår på dagen blev jag inspirerad. Av Texas-borna. I en pizzaslice-kö i Austin.

Igår besökte jag för första gången det hippa området SoCo (South Congress) som ligger på södra sidan om Colorado floden. Området är i princip en gata, eller en liten bit av gatan Congress, som är fylld med coola barer, restauranger, butiker och lopptorg. Här existerar dessutom en mer lokal känsla över staden Austin, som ju pga SXSW-festivalen är fylld till bristningsgränsen av out-of-towners, åtminstone på norra sidan om floden.

Men även här i SoCo rådde det karnevalstämning mitt på blanka dan, och när jag vandrade där i allsköns ro, blev jag plötsligt betagen av en lång kö som ledde till ett litet hål i ett fönster. Där sålde de pizza-slicar och root beer (ni vet, det där mycket typiska sydstatsölet). ”Maassa maan tavalla”, tänkte jag och ställde mig i kö. Min pepperoni-slice var helt underbar, men jag hade totalt lyckats glömma att root beer ju smakar som om man sög på en tandkrämstub samtidigt som man dricker öl. Shit, det var både oväntat och lite chockerande. Men jag höll god min. Och jag fick ner den.

Mårten Svartström
Austin, Texas

Läs också