Hoppa till huvudinnehåll

En hurtig och glad påsk med Söndagsöppet

Ägg och påsk är teman man kan variera i det oändliga. Så också i Söndagsöppet där Leif och Benny verkligen släpper loss, påsken till ära. Cay och Martin målar och pysslar lugnt med påskäggen.

Till tonerna av Octopus hurtiga a cappella-sång kommer Leif Jakobsson och Benny Törnroos in bland påskliljorna. Benny skämtar friskt om sköra ägg och Leif tittar beundrande på.

Vi besöker Tillanders guldsmedsaffär där man smider vackra ägg i gammal stil.

Så introducerar Benny och Leif en rolig ordlek för Söndagsöppets tittare.

Och i Söndagsöppet går man så långt att man skämtar friskt med påskhäxorna och pifffar till dem och gör dem lite modernare.

En påsk 1991 sitter Cay Karlsson och Martin Rehnberg i Söndagsöppets studio och målar ägg, men de äggen är inte så speciella om man jämför med Marianna Flinckenberg-Gluschkoffs samling av påskägg.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet