Hoppa till huvudinnehåll

En hurtig och glad påsk med Söndagsöppet

Ägg och påsk är teman man kan variera i det oändliga. Så också i Söndagsöppet där Leif och Benny verkligen släpper loss, påsken till ära. Cay och Martin målar och pysslar lugnt med påskäggen.

Till tonerna av Octopus hurtiga a cappella-sång kommer Leif Jakobsson och Benny Törnroos in bland påskliljorna. Benny skämtar friskt om sköra ägg och Leif tittar beundrande på.

Vi besöker Tillanders guldsmedsaffär där man smider vackra ägg i gammal stil.

Så introducerar Benny och Leif en rolig ordlek för Söndagsöppets tittare.

Och i Söndagsöppet går man så långt att man skämtar friskt med påskhäxorna och pifffar till dem och gör dem lite modernare.

En påsk 1991 sitter Cay Karlsson och Martin Rehnberg i Söndagsöppets studio och målar ägg, men de äggen är inte så speciella om man jämför med Marianna Flinckenberg-Gluschkoffs samling av påskägg.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Ge oss sexualupplysning!

  "Jag var 14 år när jag blev gravid."

  "Jag var 14 år när jag blev gravid, jag hade aldrig hört talas om preventivmedel." Så säger en anonym kvinna 1968.

 • Att vara en ogift ung mamma på ett mödrahem

  Vad gör man om man märker att man väntar barn 1980?

  Den månatliga skräcken för att vara gravid har inte försvunnit trots p-pillren. Och vad gör man om man märker att man väntar barn 1980? Om man inte har bostad, man eller jobb? För vissa kan Ensikoti vara en hjälp i nöden.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

Nyligen publicerat - Arkivet