Hoppa till huvudinnehåll

Små daghem kan kanske ha egna kök i Raseborg

Solbacka daghem i Karis Bild: YLE/ Helena Rosenblad daghem,karis,raseborg,solbacka daghem,västnyland

En del mindre daghem i Raseborg kan kanske också i framtiden ha egna kök där barnens mat lagas. Det kan bland annat bli aktuellt med att bygga om vissa utdelningskök till produktionskök. Stadens köksutredning visar nämligen att det är ett bra alternativ till centralkök att en del daghem har egna produktionskök.

En förutsättning är att fördelningen av arbetsuppgifter mellan bespisningen och daghemmen inte är så strikt som i dag.
Därför föreslår nu direktionen för intern service att staden funderar på en ny arbetsfördelning. Raseborg kunde införa en ny modell med vårdbiträden som kan servera mat och städa, men också hjälpa till i själva vården.
Daghemmen lyder under bildningssektorn medan bespisningen och städningen hör till Raseborgs enhet Intern service.

Kosthållschefen och dagvårdschefen ska tillsammans göra upp ett förslag till hur det kan genomföras. Kosthållschefen ska också ge förslag på vilka daghem som ska ha produktionskök och vilka som ska ha utdelningskök. I utredningen ska det också framgå vad det kostar att bygga om köken.
(Av Helena Rosenblad)

 • Ericssons vd avgår

  Aktien uppåt på börsen.

  Ericssons vd Hans Vestberg lämnar sin post med omedelbar verkan. Företagets aktie steg genast på börsen.

 • Polisen granskar rattfyllerister

  Polisen intensifierar rattfylleriövervakningen i hela landet

  Polisen intensifierar rattfylleriövervakningen mellan den 25 och den 31 juli 2016 i hela landet.

 • Misstänkt våldtäkt i Åbo

  En kvinna uppger att hon attackerats i Mälikkälä.

  Polisen i Åbo vill ha hjälp med tips av allmänheten gällande ett misstänkt våldtäktsförsök i stadsdelen Mälikkälä.

 • Kari-Pekka Kyrö om dopningsdomarna: Glädjens dagar

  "Det är starkt. Det är en fantastisk riktning".

  Finlands tidigare skidlandslagstränare Kari-Pekka Kyrö är glad över att man nu på allvar börjat nysta upp dopningsproblemen inom idrotten. Det är starkt. Det är en fantastisk riktning, säger han till Yle Sporten.

Läs också

 • Um Anas - den blonda jihadisten

  Anna Sundbergs väg in i den militanta islamismen.

  Anna Sundberg, är en svensk kvinna som 1994 drabbades av en religiös uppenbarelse i Stadsparken i Lund. Det var den muslimska guden hon mötte och där och då började hennes resa in i jihadistiska kretsar. Vi träffar henne och hon berättar öppet och naket sin historia, som hon också återberättar i boken Älskade terrorist - 16 år med militanta islamister.

Nyligen publicerat - Västnyland

 • En död i trafikolycka i Lojo

  Den förstörda bilen hittades långt in i skogen vid väg 110.

  En person omkom i en trafikolycka i norra Lojo natten mellan söndagen och måndagen.

 • Stor oro för fästingar i Svenskfinland - delvis utan orsak

  En del uppsöker läkare för varje röd fläck på huden.

  Svenska Yles kartläggning visar att det kanske inte finns fler fästingar i år. Samtidigt är patienter som kommer till hälsocentralerna ändå mer uppmärksamma på fästingar och rodnad på huden samt oroliga för att få sjukdomar.