Hoppa till huvudinnehåll

Exporten fortfarande trög

Bild: YLE / Fred Wilén export,fartyg,handel,import,kör ombord,lastning,långtradare,mell,tallinn,transport,viking line,viking xprs

Den finländska exporten var fortfarande på en klart lägre nivå än importen i februari. Enligt Tullstyrelsen var värdet på exporten omkring 4,4 miljarder euro i februari, det vill säga samma som i fjol.

Värdet på exporten har varit på en lägre nivå senast på sommaren 2010, uppger Tullstyrelsen.

Importen till Finland ökade med nio procent i februari jämfört med samma månad i fjol. Värdet på importen var nästan fem miljarder euro. Underskottet i handelsbalansen blev alltså omkring 600 miljoner euro.
(Av Stefan Nordgren)

Kommentarer

 • Världen fördömer nordkoreanskt missiltest

  Ballistisk missil avfyrades från en ubåt tidigt på onsdag.

  Nordkorea har igen testavfyrat en ballistisk missil. Missilen avfyrades från en ubåt tidigt på onsdagsmorgonen vid landets östra kust nära staden Sinpo.

 • Statens skolhem omprövar inte stängning av Lagmansgården

  Vart svenskspråkiga elever ska ta vägen vet ingen.

  Statens skolhem omprövar inte beslutet att stänga Lagmansgården i Pedersöre. Det säger direktören för statens skolhem, Matti Salminen. Kritiken har varit hård. Också omsorgsminister Juha Rehula har riktat kritik mot beslutet.

 • Sämre tågförbindelser fick rekordmånga att flytta från Sjundeå

  Över 100 personer har flyttat från Sjundeå på ett år.

  På ett år har över 100 personer flyttat från Sjundeå. Det är första gången på över 20 år som utflyttningen har varit så stor. Nu hoppas Sjundeå att nya invånare flyttar till kommunen då tågförbindelserna återigen förbättras.

 • Amosparkens skola: Större skolgård ett måste

  Eleverna måste få röra på sig, säger rektor.

  Amosparkens skola fick löfte om en större skolgård då daghemmet Silva placerades på skolans bollplan. Nu naggas skolgårdsrenoveringen i kanterna och skolans rektor är orolig.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi

 • Tryggheten i Finland lockar turister

  Många söker nya resmål i osäkrare Europa.

  Turismen till Finland ser ut att öka delvis på grund av att läget i Europa upplevs som osäkert. Våldsdåden i Europa och det politiska läget till exempel i Turkiet har fått många turister att söka efter nya resmål.

 • Båtexporten har flyt igen

  Tredje året med uppgång för båtbranschen.

  Trots färre inhemska nyregistreringar, säljer finländska båttillverkare allt mer på export. Rätt produkter till köpstarka europeiska marknader ligger bakom framgången, bedömer man på båtbranschens centralförbund. Men ännu seglar vissa orosmoln över marknaden.

 • Inkomstrelaterad dagpenning i vågskålen

  Kortare dagpenning övervägs som sysselsättande åtgärd.

  Inför budgetmanglingen funderar regeringen på ett sysselsättningspaket som syftar till att få ned arbetslösheten. En av de centrala frågorna är om längden på den inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningen kommer att förkortas.