Hoppa till huvudinnehåll

Pakistan: Över hundra soldater begravda i lavin

Bild: Olivier Matthys / EPA pakistan,snöskred

En armétalesman säger att sammanlagt 135 personer ligger begravda under lavinen i norra Pakistan. Snöskredet inträffade i morse. Av offren är 124 soldater och 11 civilpersoner.
Enligt en armétalesman begravde lavinen ett militärläger vid Siachen-glaciären i Kashmir. Skredet inträffade tidigt i morse då soldaterna troligen låg och sov. Räddningsarbetet har pågått hela dagen och fortsätter i morgon.

Armétalesmannen Athar Abbas säger i den pakistanska statliga tv:n att snömassorna efter lavinen är upp till 25 meter djupa. Området betecknas som ett av de svåraste på jorden, det ligger på 4 500 meters höjd nära Siachen-glaciären.

Siachen ligger i Kashmirs nordspets där Indien, Pakistan och Kina gränsar till varandra. Där finns flera bergstoppar på över 8 000 meter.

Indien och Pakistan har tusentals soldater i området. Skärmytslingar inträffar ibland, men fler soldater har dött till följd av det stränga vädret än i strid.
(Av Linn Karlsson)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Robert M. Pirsigs bok "Zen och konsten att sköta en motorcykel"

  Kultförfattaren Robert M. Pirsig död

  Motorcykelresan genom USA blev en modern filosofiklassiker.

  Den amerikanske författaren och filosofen Robert M. Pirsig har avlidit. Pirsigs världsrykte vilar helt på en enda bok, "Zen och konsten att sköta en motorcykel", som blev en av 1970-talets mest lästa.

 • Emmanuel Macron.

  Cybersäkerhetsföretag: Hackerförsök mot Macrons kampanj

  Ryska hackare kan ligga bakom.

  Emmanuel Macrons kampanj har utsatts för hackerattacker inför det franska presidentvalet, rapporterar cybersäkerhetsföretaget Trend Micro. Enligt företaget kan samma ryska hackare som slog till mot demokraterna inför presidentvalet i USA ligga bakom attacken.

 • tangentbord,

  Svensk polis slog till mot nätpedofiler - över 50 misstänkta

  Arbetet med tillslaget började före jul.

  Polisen i Sverige har gjort tillslag hos mer än 50 misstänkta nätpedofiler som tros ingå i ett nätverk med förgreningar över hela landet, rapporterar svenska medier. I nästan samtliga fall rör det sig enligt polisen om grovt barnpornografibrott, skriver SVT.