Hoppa till huvudinnehåll

Pakistan: Över hundra soldater begravda i lavin

Bild: Olivier Matthys / EPA pakistan,snöskred

En armétalesman säger att sammanlagt 135 personer ligger begravda under lavinen i norra Pakistan. Snöskredet inträffade i morse. Av offren är 124 soldater och 11 civilpersoner.
Enligt en armétalesman begravde lavinen ett militärläger vid Siachen-glaciären i Kashmir. Skredet inträffade tidigt i morse då soldaterna troligen låg och sov. Räddningsarbetet har pågått hela dagen och fortsätter i morgon.

Armétalesmannen Athar Abbas säger i den pakistanska statliga tv:n att snömassorna efter lavinen är upp till 25 meter djupa. Området betecknas som ett av de svåraste på jorden, det ligger på 4 500 meters höjd nära Siachen-glaciären.

Siachen ligger i Kashmirs nordspets där Indien, Pakistan och Kina gränsar till varandra. Där finns flera bergstoppar på över 8 000 meter.

Indien och Pakistan har tusentals soldater i området. Skärmytslingar inträffar ibland, men fler soldater har dött till följd av det stränga vädret än i strid.
(Av Linn Karlsson)

 • Skörden på den dränkta åkern är förstörd

  Det har regnat tre gånger mer än en vanlig sommar.

  Nu borde tröskningen vara i full gång, men jordbrukarna kommer inte ut på åkrarna med sina skördemaskiner eftersom åkrarna är så blöta att de tunga maskinerna kör fast. Niklas Sjöskog i Pedersöre hoppas att han i alla fall ska kunna skörda mellan två och åtta hektar foderkorn av de 50 han sått.

 • Många av stadens fastigheter i Hangö behöver renoveras

  Renoveringsbehovet är drygt två miljoner euro per år.

  Behovet av renoveringar i fastigheter är drygt två miljoner euro per år, anser direktionen för intern service i Hangö. I investeringsförslaget för de kommande åren finns bland annat många skolor.

 • Serge Atakayi skrev på för Rangers

  Jaros 17-årige talang flyttar till Skottland.

  Spelarövergångarna från FF Jaro utomlands fortsätter. Förra veckan flyttade Sergei Eremenko till FC Basel och nu lämnar också Serge Atakayi Jakobstad. Den 17-årige yttern har skrivit på för Glasgow Rangers.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Donald Trump: Ingen kommer att få amnesti

  Presidentkandidaten höll sitt linjetal om invandring.

  Donald Trump är inte redo att ge avkall på de kontroversiella förslag han lanserat under valkampanjen. Trump var sin retorik trogen då han på onsdagen höll sitt linjetal om hur han tänker tackla illegal immigration ifall han väljs till USA:s president.

 • Massiv jakt på man som sköt poliser i Köpenhamn

  Polis kritiskt skadad efter skott i huvudet i Christiania.

  I Danmark jagar polisen som bäst en man som sköt tre personer i stadsdelen Christiania i Köpenhamn. En civil person och två poliser skottskadades, av vilka en fick livshotande skador. Polisen har gripit en man, men det är fortfarande oklart om den man som gripits är gärningsmannen.