Hoppa till huvudinnehåll

Skolreformen i Helsingfors hot mot Sfp

Kommunalvalet hotar bli en katastrof för Svenska folkpartiet i Helsingfors. Den planerade skolreformen i staden har väckt en föräldrastorm och blivit något av en politisk tickande bomb som kan brisera i valet i oktober.

Väck sfp, rädda det svenska skolnätet i Helsingfors heter det på facebook. Gruppen har samlat över 1 700 namn, och har blivit en politisk maktfaktor.

Ledande Helsingforspolitiker har gått med i gruppen för att gjuta olja på vågorna, samtidigt som kraven på totalt ny beredning börjar ta skruv. Inte ens partiordförandekandidaten kan stå vid sidan om.

Tjänstemännen och utbildningsnämndens svenska sektion som bland annat vill lägga ner ett gymnasium, har det hett om öronen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes