Hoppa till huvudinnehåll

Fusion österut men helst självständighet för Ingå

Karta över kommunreformen
Karta över kommunreformen Bild: Yle kommunreform

Ingå vill i mån av möjlighet förbli en självständig kommun men kan ändå tänka sig en kommunfusion med Kyrkslätt och Sjundeå. Det här är Ingå kommuns svar till finansministeriet gällande kommunkartan.

Kristian Westerholm (SFP) Kristian Westerholm från sfp som är fullmäktigeorfdörande i Ingå berättar, att kommunfullmäktige också röstade om sfp:s förslag att nämna möjligheten fusion med Hangö och Raseborg. Förslaget förlorade omröstningen med siffrorna 12-11, viket Westerholm ansåg väntat. Motiveringen bland dem, som röstade emot förslaget, var att Finansministeiet bara vill ha ett alternativ.

Kommunfullmäktige gjorde ett tillägg till texten, nämligen att Ingå vill fortsätta som självständig kommun i mån av möjlighet och att Ingå har ett bra samarbete med grannkommunerna gällande social- och hälsovården samt utblidningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland