Hoppa till huvudinnehåll

Problem med nytt taxisystem

Taxi
Taxi Bild: Hanna Poikolainen radiohuset

Det nya centraliserade systemet med taxibeställningar som FPA arbetat fram lider av tekniska födslovåndor.

- Det är krångligt och den lilla dataapparaten som vi installerat i bilarna har kostat över 1000 euro. Visst har vi fått skolning men den tar ju sällan upp problem i systemet, säger taxiägaren Sven Nygrén i Vörå.

Kunden som har rätt till ersättning för sin taxiresa från FPA ska från den första april ringa ett speciellt servicenummer och beställa sin taxi.

Alla beställningar ska vara gjorda före klockan 17 dagen innan man behöver taxin. Orsaken är att taxichauffören kontrollerar och bekräftar sina beställningar på kvällen. Om taxichauffören inte kan göra en körning, ska han eller hon meddela ULA-taxis central i Vasa.

En som drabbats av det tekniska systemet är Ulla Kujanpää i Malax som aldrig fick veta av någon avbeställning utan väntade förgäves på taxin. Till sist beslöt hon ta sin egen bil för att köra sin sjuka man till Vasa centralsjukhus - två timmar försenad.

Den FPA-kundrådgivare som har ansvar för det nya systemet var inte anträffbar när inslaget gjordes.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten