Hoppa till huvudinnehåll

San Marino & Linda är igen etta på Vegalistan

Bild: San Marino & Linda san marino & linda

San Marino & Linda fick sin början år 1986. Av originalmedlemmarna finns två kvar, nämligen Peter Berglund och Stefan Sandqvist. Bandets solist Linda Backgren-Holm kom med våren 1994. Hon vann den första Guldmickenfinalen 1995.

De spelar mogen dansbandsmusik. Repertoaren består av slowfox, foxtrot, bugg, rock'n'roll , men naturligtvis spelar de också vals, tango, schottis, humpa, hambo m.m. San Marino & Linda har deltagit med stora framgångar i Stjärnbandet och Melodirazzian. Bandet har vunnit Melodirazzian både 2003 och 2005 med låtarna "Alltid när jag blundar" av Bo Söderholm och Peter Lindbergs låt "En riktig vän". San Marino & Linda är det enda finlandssvenska dansbandet som spelar på den gigantiska dansbandveckan (40.000 besökare) i Malung, Sverige.


Webbplats
Vegalistan

Läs också

Musik