Hoppa till huvudinnehåll

Rinne och Bergenheim matchhjältar

Pekka Rinne, Nashville
Pekka Rinne stod för 40 räddningar Pekka Rinne, Nashville Bild: YLE nashville

Nashville Predators slog Detroit Red Wings med 3-1 i NHL-slutspelets första omgång, och leder matchserien med 3-1. Nashvilles målvakt Pekka Rinne stod för 40 räddningar. Florida slog New Jersey med 4-3, medan Phoenix slog Chicago med 3-2.

Floridas Sean Bergenheim hörde även han till matchhjältarna efter 1 mål och 1 assist. Florida leder matchserien med 2-1.

Phoenix tog sin seger över Chicago efter förlängning, där dansken Mikkel Bödker avgjorde efter 73.15.
Chicagos Marian Hossa tacklades hårt av Raffi Torres och fördes till sjukhus för vidare undersökningar. Phoenix Lauri Korpikoski spelade inte på grund av skada. Phoenix leder serien med 2-1 i matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport