Hoppa till huvudinnehåll

Axxellpersonal upprörs av flyttplaner

Bild: Axxell City g18

Personal vid folkhögskolan Axxell City befarar att det blir svårare att locka elever och studerande till kurser, när verksamheten flyttar från Helsingfors centrum ut till Överby i Esbo. Meningen är att undervisningen ska ske i Överby från och med hösten 2013.


- Vi har nätverk, vi har lätt att få timlärare, jag får författare till mina kurser, säger skrivarkursläraren Åsa Stenvall-Asbjerg, som är bestört över planerna på att flytta utbildningsenheten.

Stenvall-Asbjerg var med då utbildningen flyttade in till stan från Finno i Esbo. Det var en svår omställning, men med tiden visade det sig att det var ett bra beslut, säger Stenvall-Asbjerg. Nu är det snart dags för följande flytt.

- Namnet Axxell City blir ett skämt om vi ska hamna ut till Överby. Överby är en fin plats, men vi hör inte hemma där, säger Stenvall-Asbjerg.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen