Hoppa till huvudinnehåll

Frustration i Lojo över Sjundeåbesked

Virkby skola Bild: YLE/Sofia Lindahl lojo,virkby,virkby skola,västnyland

Flera politiker i Lojo är förbryllade och frustrerade över Sjundeå fullmäktiges besked till finansministeriet. Ingen vet vad som händer nu.

Monica Grönmark från Svenska folkpartiet i Lojo är upprörd över beslutet.

– Det kom som en viss chock det som hände i går och jag vet inte ens vad det riktigt betyder.
– Jag känner mig ganska upprörd och frustrerad i dag. Jag vet inte vad som händer i kväll. Men jag tror att stadsstyrelsemötet i Lojo i kväll avgör ganska mycket.

Inte heller samlingspartisten Irene Äyräväinen som leder fusionsstyrelsen för Lojo, Sjundeå och Nummi-Pusula vet vad som kommer att hända.

– Det finns knappast någon som kan sia om vad som händer i framtiden.

På frågan om hon tror att Lojo fortfarande vill ha med Sjundeå i en fusion svarar Äyräväinen att Sjundeå i varje fall har gjort sitt bästa för att samarbetsviljan ska försvinna.

 • Vilhelm - en slug erövrare

  Vilhelm Erövraren tillämpade en slug krigslist 1066

  Det var en mästerlig krigslist som avgjorde slaget vid Hastings år 1066. Den normandiske härskaren Vilhelm den förste lät innehavaran av den engelska kronan, Harald Goodwinson, trötta ut sig innan han lade in sin stöt.

 • Pleppo granskar den österbottniska mannen

  Snart premiärdags för Pleppo Två.

  Om ett par veckor är det premiär för Pleppo Två på Wasa Teaters stora scen. Fokus ligger på Österbotten men bland karaktärerna finns också till exempel de siamesiska tvillingarna Darling och Sune.

 • Antarktis får världens största skyddade marinområde

  Rosshavet är världens mest ororöda ekosystem.

  Efter år av svåra förhandlingar ska över en och en halv miljon kvadratkilometer vid Sydpolen skyddas i 35 år. Det skyddade området, Rosshavet, anses vara världens mest välbevarade ekosystem.

Läs också

 • Antarktis får världens största skyddade marinområde

  Rosshavet är världens mest ororöda ekosystem.

  Efter år av svåra förhandlingar ska över en och en halv miljon kvadratkilometer vid Sydpolen skyddas i 35 år. Det skyddade området, Rosshavet, anses vara världens mest välbevarade ekosystem.

 • Tre tips - så blir du en bättre mobilfotograf

  Fota först, tänk sen, säger fotografen Iiris Heikka.

  Ser din instagram suddig och råddig ut? Hur lyckas vissa knäppa så fina bilder med telefonen? Lasso och fotografen Iiris Heikka ger dej tre tips för snyggare mobilbilder!

 • “Prinsessor får oförtjänt mycket skit”

  Prinsessworkshop på bokmässan var populär.

  Prinsessor är fortfarande underskattade och det som pojkar typiskt gör är normen, säger prinsessillustratören Sanna Mander. Men bland barnen på Helsingfors bokmässa fanns bara ivriga barn, oberoende av kön - alla ville bestämma hur den prinsessa Mander ritade skulle se ut.

Nyligen publicerat - Västnyland

 • Ekenäs IF möter finska mästarna i fotbollscupen

  Cupmatcherna spelas i januari - mars 2017.

  Ekenäs IF:s division 1-lag i fotboll möter bland andra färska mästarlaget IFK Mariehamn i finska cupen. Eftersom EIF spelar i division 1 kom laget direkt till gruppskedet i cupen.

 • Sjundeå IF vidare i finska cupen

  Slutresultatet blev 28-18 till SIF.

  Sjundeå IF besegrade Åbo IFK i damernas finska cup i handboll. Slutresultatet i Sjundeå blev 28-18.

 • Historiskt ljus på Raseborgs ruiner

  Reflection of History vann tävlingen Lights on Raseborg.

  Mäktiga ljusbilder som knyter an till västnyländsk historia lyser upp Raseborgs slott i samband med ljusfestivalen i slutet av augusti. Verket Reflection of History vann ljustävlingen.

 • Lojo stad tar över dagjouren och jouravdelningen

  Sjukhuset har skött verksamheten i drygt ett år.

  Lojo stad förbereder sig på att ta över dagjouren och jouravdelningen från Lojo sjukhus i vår. Sjukhuset har skött verksamheten i ett drygt år, men det har inte fungerat så bra som man önskade.