Hoppa till huvudinnehåll

Sportnytt serverar nyhetsnyfiken TV-publik

Sportnytt i Yle Fem bjuder på de mest relevanta nyhetsinnehållet från sportens värld. Både nationell och internationell idrott samt den finlandssvenska aspekten bevakas av Sportnytts team.

Sportnytt, lördag och söndag 19:40 - 19:50.

 • Hästsporten tog ett kliv framåt i Korsholm

  Föreningarna ansöker om pengar och jobbet görs på talko.

  Snart kan planeringen för ett hästsportcenter i Korsholm påbörjas. Utvecklingssektionen föreslår att kommunstyrelsen på sitt nästa möte godkänner projektplanen och att man börjar deltaljplanera området.

 • Ersättande universitetsutbildning söks till Jakobstad

  Strategiskt central fråga för Jakobstad.

  Norra svenska Österbotten saknar utbildning på universitetsnivå när barnträdgårdslärarutbildningen flyttar till Vasa. Det är en strategiskt central fråga för Jakobstad att få ersättande utbildning på samma nivå enligt stadsdirektör Kristina Stenman.

 • Pargas måste privatisera eller bolagisera sin företagshälsovård

  Oklart hur det blir men senast 2018 måste det ske.

  Pargas stad sköter nu sin företagshälsovård i egen regi. Men den kommande social- och hälsovårdsreformen sätter i käppar i hjulet för sådan här verksamhet och kräver att företagshälsovården antingen måste bolagiseras eller privatiseras.

Läs också

Sportens sändningar

 • Äntligen dags för världscupen i skidskytte

  Skidskyttet lockar finländarna till TV-apparaterna.

  Kaisa Mäkäräinens förehavanden och grenens inbyggda dramaturgi har gjort skidskyttet till en stor TV-sport i Finland. Den 27 november kör världscupen igång i Östersund och bjuder på tre tävlingsveckoslut före nyår.

 • Sevilla och Juventus i gruppfinal i TV2

  De två obesegrade lagen i grupp H drabbar samman.

  Den 14 september drabbade Juventus och Sevilla samman i Turin och spelade oavgjort 0-0. När lagen nu möts för andra gången i fotbollens Champions League betyder en seger med säkerhet avancemang från gruppspelet.

 • Marjamäki slipar vidare på VM-formationerna i december

  Yle sänder den ryska EHT-turneringen i sin helhet.

  Frågetecknen var fler än utropstecknen när den första EHT-turneringen i ishockey avgjordes i Helsingfors. Lauri Marjamäki och hans stab får fila vidare på VM-formationerna strax innan jul, när säsongens andra turneringsveckoslut går av stapeln i Ryssland.