Hoppa till huvudinnehåll

Färre företagsetableringar i östnyland

Färre har vågat starta företag under årets första kvartal Bild: Yle affärer,korruption,mutor,politiska utnämningar,skumma affärer,svart ekonomi

Det grundades tjugotalet färre företag i Östnyland under årets första kvartal om man jämför med motsvarande tid ifjol. Under tiden januari-mars har det grundats 172 nya företag.

Varför siffran är lägre än ifjol förklarar Harri Kari vid Borgånejdens nyföretagarcentral med att man inom näringslivet just nu inte är lika aktiva och att man är mera försiktig just nu på grund av det ekonomiska läget. Det kan också bero på att det grundats ovanligt mycket företag under de senate åren och att man nu kommit ner på en mera normal nivå.

Kari tror trots allt att innan året är slut kommer de nystartade företagen att vara i stort sett lika många som förra året.

I Borgå grundades de tre första månaderna 66 företag mot 75 i fjol. I Lovisa grundades 22 nya företag - bara ett företag färre än i fjol under motsvarande tid. I Lappträsk grundades 5 nya företag mot 2 året innan under de tre första månaderna.

Kommentarer

 • Strålande VPS körde över KuPS på Sandviken

  Vasalagets sjätte raka seger kom med siffrorna 3-0.

  Segermaskinen VPS ångar på i den inhemska fotbollsligan. På måndagskvällen såg 3700 personer Vasalaget knipa sin sjätte raka seger då KuPS föll på Sandvikens nya fotbollsstadion med klara siffror, 3-0 (1-0).

 • Esbos nya sjukhus följer i västmetrons fotspår

  Bygget har dragit ut på tiden och överskridit budgeten.

  Det är inte bara västmetron som Esboborna är tvungna att vänta på. Också bygget av det nya sjukhuset vid Jorv har dragit ut på tiden och överskridit sin budget.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • En vy över Borgå som är få förunnad

  .....men klockorna i tornet hörs över hela Gamla stan.

  Dagligen väller hundratals turister in i Borgå domkyrka när dörrarna öppnas på förmiddagen. Några tiotal meter därifrån finns det en dörr som aldrig står öppen. Tyvärr. Utsikten över Borgå är nämligen magnifik.

 • Stora problem med fuktisoleringen i Nimbuskvarteret

  Konstruktionerna har varit undermåliga från början.

  Byggarbetet vid Nimbuskvarteret i Borgå kommer att fortsätta i flera månader. Det som började som en lätt fuktsanering har visat sig bli en omfattande renovering utan slut i sikte.

 • Godissugna tjuvar slog till två gånger i lastbilsterminal

  Någon bröt sig in i en lastbilsterminal i Östermalm i Borgå.

  Någon bröt sig in i en lastbilsterminal i Östermalm i Borgå två gånger under veckoslutet, både någon gång mellan lördag och söndag samt på söndag eftermiddag. Förövarna var troligtvis på jakt efter godis.