Hoppa till huvudinnehåll

Pohjanpalo avgjorde mot Jaro

Joel Pohjanpalo sköt HJK vidare till kvartsfinal i Finska cupen. Joel Pohjanpalo Bild: Lehtikuva hjk,joel pohjanpalo,lks 20120415

HJK är kvartsfinal i Finska cupen genom en 2-1-hemmaseger över FF Jaro. Även VPS och MYPA avancerade från den sjunde omgången.

Papa Niang förde gästande Jaro upp i ledning vid en knapp halvtimme spelad men fem minuter före halvtid nickkvitterade Sebastian Mannström för HJK. Segermålet sågs vid spelade 74 minuter när 17-årige superlöftet Joel Pohjanpalo avgjorde för Helsingforsklubben.

Jaro fick därmed inte revansch på måndagens förlust i FM-ligan, när HJK var bättre med 4-1.

I Laajasalo avancerade VPS vidare genom en trygg 2-0-bortaseger över LPS. Division 2-klubben hamnade i underläge via ett självmål strax före pausvilan och Jarno Parikka fastställde slutresultatet från straffpunkten i den 67:e minuten.

Kvällens tredje match mellan Haka och MYPA gick till förlängning, där bortalagets Pekka Sihvola avgjorde segern för MYPA med sitt andra mål för kvällen. Hakas enda fullträff gjordes av Shane Robinson.

LPS-VPS 0-2 (0-1)
43. självmål 0-1
67. Parikka straff 0-2

HJK-FF Jaro 2-1 (1-1)
29. Papa Niang 0-1
40. Sebastian Mannström 1-1
74. Joel Pohjanpalo 2-1

Haka-MYPA 1-2 (1-1, 0-0) efter förlängning
62. Shane Robinson 1-0
82. Pekka Sihvola 1-1
110. Sihvola 1-2

Läs också

  • Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

    Lokalpolitiker har farhågor om närservicen.

    Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

  • Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

    Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

    Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Nyligen publicerat - Sport