Hoppa till huvudinnehåll

Soptipparna störst i huvudstadsregionen

Sophantering på Kärringmossen
Kärringmossens avstjälpningsplats i Esbo. Sophantering på Kärringmossen Bild: Yle/Juha-Pekka Inkinen avfallshantering,kärringmossen,soptipp,soptippsavfall

Soptipparna i huvudstadsregionen har mest avfall i jämfört med andra stora städer i landet. Det här framgår i en miljörapport för landets sex största städer åren 2006-2010.

Åbo stad bättre på att göra sig av med avfall, eftersom staden förbränner en del av soporna i stället för att bara fylla på avstjälpningsplatserna. Huvudstadsregionen ska få en egen sopförbränningsanläggning i Vanda år 2014.

I rapporten framgår också att luftkvaliteten har blivit bättre under de senaste fem åren i Esbo och Helsingfors.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen

 • Stor brand i Rosendal i Vanda den 27 mars 2017.

  Avfallsstation brinner i Vanda – tjugotal enheter på plats

  Släckningsarbetet pågår ännu länge.

  Det brinner i Rosendal i Vanda. Enligt polisen är det en afvallsstation som brinner. I närheten av branden finns bland annat köpcentret Jumbo och badinrättningen Flamingo. Räddningsverket har 23 enheter på plats.

 • Jennika Friman är direktör för kultur- och medborgarverksamhet i Hangö.

  Kulturaktiva inför kommunalvalet: "Spara inte bort oss!"

  Kultur ger välmående i kommunerna.

  Kultur, idrott och ungdom blir vid sidan av skola och dagvård de ben som kommunen ska stå på i framtiden. I kommunalvalet om ett par veckor avgörs hur man ser på de här tre sektorerna de närmaste fyra åren.

 • Atlas-Grankulla IFK

  Superb Laitinen stoppade GrIFK: "Hoppas han fortsätter likadant"

  Tuomas Laitinen räddade hela 23 skott i matchen.

  Den första kvartsfinalmatchen mellan Atlas och Grankulla IFK avgjordes först i den sista spelminuten. Hoppas Laitinen fortsätter lika, då blir det lättare för oss att vinna matcher, säger Atlas Sebastian Säkkinen till Yle Sporten.