Hoppa till huvudinnehåll

Johan Kullas lyssnarnas sommarpratare

Vegas sommarpratare 2012 - Johan Kulla
Vegas sommarpratare 2012 - Johan Kulla Bild: Yle sommarpratare 2012

Johan Kullas från Vasa vann tävlingen om vem lyssnarna vill höra som Vegas sommarpratare 2012. Inför årets upplaga av Vegas sommarpratare har lyssnarna fått nominera sina egna favoritkandidater, både kända och okända. Tävlingen, som avgjordes i Radio Vegas Lördax (28.4.2012) har varit en succé bland Radio Vegas lyssnare som nominerade över 150 förslag på sommarpratare.

- Vi har fått många oerhört intressanta namn och valet var svårt men vi stannade för Johan eftersom han har ett perspektiv som känns angeläget, säger Gunilla Celvin, producent för Vegas sommarpratare.
Johan Kullas är diplomingenjör, rullstolsbunden sedan födseln och egenföretagare i it-branschen och far till tre barn i åldern 4, 7 och 9 år.
- Det är med skräckblandad förtjusning som jag tar emot uppdraget men det ska bli roligt, säger Johan Kullas.
Johan har nominerats av sin fru Paula och har många tankar om samhället och livet.

Johans program är ett av de 40 sommarpraten som Vega bjuder på i sommar.
Andra sommarpratare i år är artisten Marco Bjurström, författaren Lars Huldén, från musikvärlden Pernilla Karlsson, Frida Anderson och Gustav Djupsjöbacka, skådespelarna Joakim Thibblin och Sonja Ahlfors, från näringslivet Martin Estlander, Staffan Kurtén och Lisbeth Staffans, Yle-direktören Marit af Björkesten, bloggaren Karin Hautamäki, äventyraren Patrik Degerman och 26 andra.
Vegas sommarpratare sänds varje sommarvardag kl 10.05 och kl.18.03 med start 18.6.2012.