Hoppa till huvudinnehåll

Konstnärerna flyttar in till Konstfabriken

Maikku Huovila i sitt nya rum på Konstfabriken.
Maikku Huovila på sitt nya rum på Konstfabriken. Maikku Huovila i sitt nya rum på Konstfabriken. Bild: YLE / Hanna Othman maikku huovila

I Borgå har de första konstnärerna redan kunnat flytta in i sina nya arbetsrum i Konstfabriken. En av dem som redan gjort sig hemmastadd är bildkonstnären Maikku Huovila. Hon är mycket nöjd med både utrymmet och hyran.

Huovilas tidigare ateljé kostade henne elva euro per kvadratmeter, så de sju euro som hon betalar per kvadrat för rummet i Konstfabriken låter bra enligt henne. Hon gillar också att rummet har högt till tak, vilket får det att verka större.

Ett problem som upptäckts då konstnärerna flyttat in är att vissa fönsterglas går aningen i grönt. Det är ett problem för dem som jobbar i färger, men Markku Välimäki, ordförande för Stiftelsen för Konstfabriken säger att fönstren ska bytas ut.

Korridoren utanför konstnärernas arbetsrum ligger ännu kal.
Korridoren utanför konstnärernas arbetsrum ligger ännu kal. Bild: Bildkälla: YLE / Hanna Othman

Konsthallen står ännu halvfärdig.
Konsthallen står ännu halvfärdig. Bild: Bildkälla: YLE / Hanna Othman

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland