Hoppa till huvudinnehåll

Nedbantning väntar Vasaregionens hästsportcenter

Bild: Jenny Paajes/YLE stall primus

Turerna kring hästsportcentret fortsätter. Som bäst håller arbetsgruppen på att reda ut var man kan spara. Man har också hittat en felberäkning på en miljon för läktaren. Dessutom kommer man att spara genom att banta ner läktaren.

- Med nya siffror hoppas man nu att drömmen om ett hästsportcenter i Vasaregionen blir verklighet, säger arbetsgruppens ordförande Monica Sirén-Aura.

Målsättningen är ju att bygga ett hästsportcenter som vi inte behöver skämmas för.

Hon berättar att man nu går igenom beräkningarna igen för att presentera dem på ett möte med stadsstyrelse och kommunstyrelse sjunde maj. Därefter fattar fullmäktige beslut.
- Är beslutet positivt så fortsätter projektet och vi kan börja bygga travbanan i sommar. Jag hoppas att vi inom två år har byggt travbana, läktare, ridmanege och stall.

Sirén-Aura vågar ännu inte uppskatta vad hela projektet kommer att kosta.
- Målsättningen är ju att bygga ett hästsportcenter som vi inte behöver skämmas för. Vi kan inte bygga något mitt inne i skogen och kalla det ett hästsportcenter om det inte är det. Målet är att få en funktionell helhet som också lockar dit andra finansiärer.

Hon poängterar att det inte är frågan om något lyxbygge.
- Alla byggnader har en funktion.

Företagarna drog sig ur hela projektet tidigare i april. Företagare Anssi-Jukka Kasi säger att de nya siffrorna låter bra, men han vill ännu se hur mycket som dras in förrän man fattar beslut.
- Dessutom kan företagen inte få stöd från NTM-centralen eftersom den deadlinen gick ut tidigare i april. Så åtminstone i år är vi inte med, men kanske i ett senare skede, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten