Hoppa till huvudinnehåll

Orienteringstävling lockar tusentals till Sibbo

Arrangörerna måste akta Sibbo storskogs natur. (Arkivbild) Orienterinskontroll Bild: YLE kontroll,orientering,sport

Finn-Spring tävlingen är den största tävlingen på vårsäsongen för orienterare och hela finska tävlingseliten och en stor del av andra aktiva deltar.

Evenemanget är en stor utmaning för Sibbovargarna, men föreningen har erfarenhet från att ha arrangerade samma tävling för 10 år sedan. Sammanlagt har 250 arrangörer engagerats.

Den sena våren och den snörika vintern har betytt tilläggsjobb för arrangörerna. All parkering sker i Söderkulla och Landbo, varifrån det ordnas transport till tävlingscentralen.

Världsstjärnor som Minna Kauppi kommer att vara på plats.

Tävlingen gås till en stor del i nationalparken Sibbo storskog. Vissa områden är förbjudna för tävlarna och måste kringgås. Arrangörerna måste också sprida ut orienterarna över ett större område för att slitaget på skogen inte ska bli för stor.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Här är mannen i Lovisa som lever upp till sitt efternamn

  Kjell Trogen vald till årets medarbetare 2016 i Lovisa.

  Festligt och stämningsfullt med kaffe, tårta, blomkvastar och hjärtliga handskakningar och ryggdunk. Det var ingredienserna när Lovisa stad på fredag uppmärksammade anställda som arbetat tiotals år inom stadens organisation.

 • Allvarligt snack om fel i fågelholken

  Rabulister i tornet Micaela Röman och Charlotte Cederbom.

  I Eiffelbenstornet diskuterar rabulisterna Micaela Röman och Charlotte Cederbom bland annat misshandeln av en 15-åring i Nickby i söndags.

 • Ingen demonstration mot våld i Sibbo på lördag

  Demonstrationen är flyttad framår med en vecka.

  Det blir ingen demonstration mot våld i Nickby i Sibbo på lördag för att det inte gick att få lov av polisen med så kort varsel. Demonstrationen är flyttad framåt med en vecka.