Hoppa till huvudinnehåll

Orienteringstävling lockar tusentals till Sibbo

Orienterinskontroll
Arrangörerna måste akta Sibbo storskogs natur. (Arkivbild) Orienterinskontroll Bild: YLE kontroll,orientering,sport

Finn-Spring tävlingen är den största tävlingen på vårsäsongen för orienterare och hela finska tävlingseliten och en stor del av andra aktiva deltar.

Evenemanget är en stor utmaning för Sibbovargarna, men föreningen har erfarenhet från att ha arrangerade samma tävling för 10 år sedan. Sammanlagt har 250 arrangörer engagerats.

Den sena våren och den snörika vintern har betytt tilläggsjobb för arrangörerna. All parkering sker i Söderkulla och Landbo, varifrån det ordnas transport till tävlingscentralen.

Världsstjärnor som Minna Kauppi kommer att vara på plats.

Tävlingen gås till en stor del i nationalparken Sibbo storskog. Vissa områden är förbjudna för tävlarna och måste kringgås. Arrangörerna måste också sprida ut orienterarna över ett större område för att slitaget på skogen inte ska bli för stor.

 • Tomek Valtonen, chefstränare för Vasa Sport

  Nya namn i Vasa Sports tränarteam

  Tomek Valtonens tränarstab kompletteras med tre namn.

  Vasa Sport har kompletterat sin tränarstab med tre nya namn. Chefstränaren Tomek Valtonen får sällskap av Markku Kyllönen, Mikko Tolvanen och Miko Malkamäki.

 • Flygpassagerare passerar en skylt om bagagegranskning på LaGuardia 26.1.2014

  USA:s nya flygregler: Inga bärbara datorer i kabinen från Mellanöstern

  Ska förhindra svårupptäckta bomber i kabinen.

  Passagerare från de brådaste flygplatserna i Mellanöstern, Turkiet och Nordafrika måste checka in all elektronik som är större än en mobiltelefon då de flyger till USA. De nya reglerna ska förhindra svårupptäckta bomber och gäller från och med tisdagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Malin Hollmén ansvarar för bibliotekstjänsterna i Sibbo

  Kunderna vinner när biblioteken samarbetar

  De östnyländska bibliotekens urval ökar märkbart.

  Tolv nyländska kommuner slår ihop sina biblioteksnätverk, och utökar därmed urvalet böcker. Bibliotekskunderna i till exempel Borgå, Sibbo, Lappträsk och Lovisa ska redan i maj utan extra avgifter kunna göra sökningar, reservera och låna böcker på alla bibliotek i det nya nätverket Helle.

 • Lovisa ishall

  Tyst om hockeyvåldet i Lovisa

  LJK tiger om våldsam juniormatch.

  Ishockeyklubben LJK i Lovisa grämer sig över den negativa publicitet klubben fick för en dryg vecka sedan när hockeyvåldet under en B-juniormatch blev en riksnyhet.