Hoppa till huvudinnehåll

Iran återupptar kärnsamtal i maj

Bild: EPA / Abedin Taherkenareh iaea,iran,kärnvapen

Iran återupptar sina samtal med FN:s atomenergiorgan IAEA den 13 och 14 maj, uppger Irans sändebud vid IAEA, Ali Asghar Soltanieh, till den statliga nyhetsbyrån IRNA.

Enligt Soltanieh vill Iran visa att kärnkraftsprogrammet enbart har fredligt syfte.

Västmakterna misstänker att Iran vill utveckla kärnvapen.

Den förra samtalsrundan i februari ledde inte till något resultat. IAEA, som har högkvarter i Wien, har ännu inte kommenterat det iranska beskedet.

(Reuters, AFP)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Minister dödad av strejkande gruvarbetare i Bolivia

  Kidnappades vid vägspärr efter våldsamma protester.

  I Bolivia rapporteras strejkande gruvarbetare ha dödat landets biträdande inrikesminister. Ministern kidnappades och misshandlades ihjäl efter att två strejkande arbetare dödades av polis under en protest i onsdags.

 • Italien utlyste undantagstillstånd - hoppet sinar i skalvområdet

  Svenska Yle i Italien: Länge sen de senaste livstecknen.

  Undantagstillstånd har utlysts i området som har drabbats värst av skalvet i onsdags. Räddningsarbetarna jobbar vidare men säger att efterskalven försvårar arbetet. Det är länge sen det har hörts några livstecken i ruinerna, säger Svenska Yles utsände Jessica Stolzmann.

 • Burkinins skapare: Plagget har missförståtts

  Rabaldret har ökat burkiniförsäljningen med 300 procent.

  Libanesisk-australiska Aheda Zanetti säger till Yle att hon skapade burkinin för att också de som som inte vill visa sin kropp ska kunna njuta av strandliv. Burkiniförbudet på franska strandorter och den senaste veckans diskussion har ökat på försäljningen av baddräkten.