Hoppa till huvudinnehåll

Y&T kommer till Finland

Veteranrockgruppen Y&T kommer till Finland. Gruppen uppträder på Apollo Live Club i Helsingfors den 19 september.

Y&T grundades 1974 och var till en början ett coverband. När sångaren och gitarristen Dave Meniketti blev medlem i gruppen började de skriva egna låtar.

Gruppen har släppt 12 album som sålt i sammanlagt över fyra miljoner exemplar.

Los Bastardos Finlandeses, som släppte sin fjärde skiva Saved by Rock ’n’ Roll år 2010, öppnar konserten.

Det är Tiketti som sköter biljettförsäljningen.

 • Ny blåvit OS-gren i Pyeongchang? Det hänger på Tristan.

  Rodelåkaren Tristan Jeskanen satsar på OS 2018.

  Rodel, skeleton och bob brukar vi i Finland bara se eller ens notera vart fjärde år under vinter-OS. Representanter har vi aldrig haft i någon av de tre olympiska kälkgrenarna. Det vill 20-åriga Tristan Jeskanen ändra på.

 • Ungdomarna i Kristinestad kan få mer att säga till om

  Ungdområdet ska få skicka en representant till möten.

  Ungdomarna kan få yttranderätt i stadsfullmäktige i Kristinestad. Stadsstyrelsen beslöt på måndagen att ungdomsrådet har en representant med närvaro- och yttranderätt vid stadsfullmäktiges och nämndernas möten.

 • Bankerna satsar mobilt - många nya betalningssätt på kommande

  Nästa år görs transaktioner mellan olika banker i realtid.

  Nästa år lanserar Finlands tre största banker en tjänst där transaktioner mellan konton – också olika bankers – sker i realtid. En av bankerna som ska ansluta sig är Aktia - som redan nu lanserar en egen digital plånbok.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • Amerikanska nöjesvärlden: Finnar överallt

  Finskättade amerikaner har gjort stora intryck genom tiderna

  Trots ivrig emigration i tiderna är numera finskamerikanernas andel av hela befolkningen sisådär 0,2 procent. Men det hindrar verkligen inte detta illustra folk att sätta stor prägel på kultur, vetenskap, nöjes och Hollywoodfronten. Vi ska ta en titt på amerikafinländare som lämnat avtryck, endel mer - andra mindre.

 • Saara Aalto är X Factors Youtube-drottning

  Sett i Youtubesiffror är Aalto ljusår före konkurrenterna.

  Om man kunde dra slutsatser från tittarsiffror på Youtube skulle finländska Saara Aalto vinna brittiska X Factor. Aalto är nu den mest sedda X Factorartisten på Youtube för tredje veckan i rad. I söndags tog hon sig vidare från den senaste deltävlingen i X Factor.